Hakkımızda

Hasan Alp'ın, 1969 yılında kendi ürettiği nazar boncuklarını, tarihi Kemeraltı çarşısında satmaya başlamasının ardından kurumsallaşan Alp Nazar, temel ürünü nazar boncuğu olmak üzere, aralarında İspanya, Yunanistan, Danimarka, Almanya, ABD, Kanada, Mısır, Fas, İspanya, İran, İtalya, Fransa gibi ülkelerin bulunduğu yabancı ülkelere turistik eşya satışı gerçekleştirmektedir.

Geçmiş zamanlarda İzmir'e gelen Arap ustaların, Kemeraltı Arap Hanında hal-hal ve bilezik boncuklar yapmasıyla Türk toplumu boncuk üretimiyle tanışmış ve Türkler katır boncuğu yapmaya başlamışlardır. Renkli camların elde edilebilmesiyle, Türkler boncuğa bir de "göz" eklemişler ve "Göz Boncuğu", "Nazar Boncuğu" İzmir'de gelenekselleşerek üretilmeye başlanmıştır. Alp Nazar, bu sürecin günümüzde en önde gelen temsilcilerindendir.

Üretim üniteleri, Işıkkent'te 500 m2'lik bir ocak, Kemalpaşa'da 7 tane 50 m2'lik ocak ve Görece'de 2 tane 40 m2'lik ocaktan oluşmaktadır. Bu ocaklarda, Alp Nazar, sektörün en hünerli ustalarıyla çalışmakta ve nazar boncuğu üretiminde cam kullanılarak kalite en üst düzeyde yakalamaktadır. Son ürünler, Kemeraltı'nda 115 m2 bir showroomda, müşterilerimizin beğenisine sunulmaktadır. Alp Nazar, Türkiye genelinde düzenlenen el sanatları ve kültür fuarlarına katılmak suretiyle de, siz müşterileri ile yakından tanışma fırsatı bulmaktadır. Ankara "Renk Renk, İl İl Türkiye Kültür Fuarı" bu fuarların en renklilerinden biridir.

120 kişilik profesyonel ve hünerli kadrosu, haftalık 400,000 - 600,000 düzeyinde nazar boncuğu üretim kapasitesiyle Alp Nazar, her ölçekte projeleriniz için ideal bir iş ortağıdır.

Alp Nazar, ilk üretici olmanın avantajıyla, hem kaliteyi üst düzeyde tutma olanağına; hem de bu kaliteyi müşterilerine uygun maliyetlerle sunma şansına sahiptir.

Geleneksel üretim ve hünerin, profesyonel yönetim anlayışı, kalite ve uygun maliyet ile birleştiği Alp Nazar ile irtibat kurmak ve sizi daha yakından tanımamızı sağlamak için lütfen Alp Nazar ile irtibat kurunuz.